Dobry posiłek w szpitalu
Uprzejmie informujemy, że od dnia 27 listopada 2023 r. Powiatowy Zakład Opieki Zdrowotnej w Starachowicach przystąpił do programu pilotażowego "Dobry posiłek w szpitalu" wprowadzonego Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 25 września 2023 r. dotyczącym edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia Pacjentów w szpitalach.
W związku z realizacją programu pilotażowego Powiatowy Zakład Opieki Zdrowotnej w Starachowicach zapewnia Pacjentom wyżywienie odpowiednie do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra właściwego do spraw zdrowia oraz udzielanie na zlecenie lekarza porad żywieniowych przez osobę planującą dietę.
Ponadto na stronie Internetowej www.szpital.starachowice.pl w zakładce Strefa Pacjenta/Dobry posiłek, co tydzień publikowane będą aktualne jadłospisy, a od poniedziałku do piątku publikowane będą zdjęcia co najmniej dwóch różnych posiłków z różnych najczęściej stosowanych diet.
Na realizację programu pilotażowego starachowicki Szpital otrzymuje dodatkowe środki finansowe w kwocie 25,62 zł za jeden tzw. osobodzień pobytu w szpitalu świadczeniobiorcy zakwalifikowanego do programu pilotażowego na podstawie umowy zawartej ze Świętokrzyskim Oddziałem Narodowego Funduszu Zdrowia w Kielcach.
Podstawa prawna:
Prezentujemy jadłospis oraz zdjęcia posiłków z różnych diet
29.02.2024
ŚNIADANIE
Dieta cukrzycowa:
- Jogurt naturalny 150g 1 szt
- Chleb razowy żytnio-pszenny 80 g
- Masło extra 82% 10 g
- Szynka z indykiem prasowana z dodatkiem surowców wieprzowych, z połączonych kawałków mięsa, parzona 80 g
- Pomidor 80 g
- Sałata zielona 20 g
- Herbata czarna ekspresowa b/c - 250 ml
- Chleb razowy żytnio-pszenny - 25 g
- Masło extra 82% 5 g
- Twaróg półtłusty 30 g
OBIAD
Dieta lekkostrawna:
- Barszcz czerwony z ziemniakami ()* 400 ml
- Makaron z sosem mięsno-warzywnym, z miesa wieprzowego () 300 g
- Kalafior gotowany* 200 g
- Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c - 250 ml
- Jabłko - 150 g
28.02.2024
ŚNIADANIE
Dieta podstawowa:
- Chleb mieszany pszenno-żytni - 50 g
- Chleb razowy żytnio-pszenny - 30 g
- Masło extra 82% - 14 g
- Twaróg półtłusty - 80 g
- Banan - 150 g
- Sałata zielona - 20 g
- Kawa zbożowa z mlekiem z/c - 250 ml
- Chleb razowy żytnio-pszenny - 25 g
- Masło extra 82% - 5 g
- Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona - 30 g
OBIAD
Dieta podstawowa:
- Grysikowa - 400 ml
- Ziemniaki z tłuszczem - 200 g
- Mięso drobiowe pieczone z udźca kurczaka - 70 g
- Sos bazyliowy - 50 ml
- Fasolka szparagowa z wody - 200 g
- Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c - 250 ml
- Serek homo naturalny 150g - 1 szt.
27.02.2024
ŚNIADANIE
Dieta lekkostrawna:
- Makaron na mleku 300 ml
- Bułka pszenna długa krojona 60 g
- Chleb razowy żytnio-pszenny 35 g
- Masło extra 82% 14 g
- Schab Ojca Grzegorza-wędlina wieprzowa wędzona,parzona,z dod.wody,białka wp 80 g
- Pomidor 100 g
- Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml
- Sok pomidorowy 0,3l 1 szt
OBIAD
Dieta lekkostrawna:
- Wielowarzywna z ziemniakami * () 400 ml
- Kasza jęczmienna/sypko 200 g
- Pieczeń rzymska wieprzowa 70 g
- Sos ziołowy* 50 ml
- Marchew oprószana z olejem* 200 g
- Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml
- Serek ziarnisty 150g 1 szt
26.02.2024
ŚNIADANIE
Dieta podstawowa:
- Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g
- Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g
- Masło extra 82% 14 g
- Filet królewski z indykiem 80 g
- Sałata zielona 20 g
- Pomidor 80 g
- Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml
- Banan 150 g
OBIAD
Dieta podstawowa:
- Grochowa z ziemniakami ()* 400 ml
- Ryż z jabłkami. 300 g
- Sos jogurtowy naturalny 100 g
- Kompot owocowy* z/c 250 ml
- Budyń o smaku waniliowym z/c 150 ml
23.02.2024
ŚNIADANIE
Dieta łatwostrawna:
Kasza manna na mleku - 300 ml
Bułka pszenna długa krojona - 60 g
Chleb razowy żytnio-pszenny - 35 g
Masło extra 82% - 14 g
Dżem 25 g - 1 szt
Twarożek - 40 g
Pomidor - 80 g
Sałata zielona - 20 g
Herbata czarna ekspresowa z/c - 250 ml
Mandarynka - 150 g
OBIAD
Dieta łatwostrawna:
Szpinakowa z zacierką - 400 ml
Ryba gotowana (Miruna) - 70 g
Sos cytrynowy - 50 ml
Ziemniaki z tłuszczem - 200 g
Bukiet jarzyn oprószany z olejem - 200 g
Kompot owocowy z/c - 250 ml
22.02.2024
ŚNIADANIE
Dieta podstawowa:
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g
Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g
Masło extra 82% 14 g
Twaróg półtłusty 80 g
Papryka świeża 80 g
Sałata zielona 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml
Biszkopty b/m 30 g
OBIAD
Dieta podstawowa:
Barszcz biały z ziemniakami ()* 400 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g
Fasolka po bretońsku 350 g
herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml
Sok jabłkowy 100 % 0,2l 1 szt
21.02.2024
ŚNIADANIE
Dieta cukrzycowa:
Chleb razowy żytnio-pszenny - 80 g
Masło extra 82% - 10 g
Szynka z indykiem prasowana z dodatkiem surowców wieprzowych, z połączonych kawałków mięsa, parzona - 80 g
Pomidor - 80 g
Mix sałat - 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem b/c - 250 ml
Gruszka - 150g
OBIAD
Dieta cukrzycowa:
Jarzynowa z makaronem* dieta - 400 ml
Ziemniaki z tłuszczem - 100 g
Pulpet drobiowy - 70 g
Sos pietruszkowy - 50 ml
Surówka z marchwi i chrzanu b/c - 200 g
Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c - 250 ml
Chleb razowy żytnio-pszenny - 25 g
Masło extra 82% - 5 g
Baton szynkowy z kurcząt - 30g
20.02.2024
ŚNIADANIE
Dieta bogatobiałkowa:
Zacierka na mleku 300 ml
Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g
Bułka pszenna długa krojona 40 g
Masło extra 82% 14 g
Szynkowa dębowa drobiowa 80 g
Ser żółty 60 g
Pomidor 80 g
Sałata zielona 20 g
Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml
Biszkopty b/m 30 g
OBIAD
Dieta bogatobiałkowa:
Brokułowa z ziemniakami ()* 400 ml
Kasza jęczmienna/sypko 200 g
Gulasz z szynki wieprzowej 150 g
Sałatka z buraczków i jabłka z olejem () 200 g
Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml
Mleko UHT 200 ml 1,5% 1 szt
19.02.2024
Jadłospis 19.02.2024 - 25.02.2024.pdf
ŚNIADANIE
Dieta łatwostrawna:
Jogurt naturalny 150g - 1 szt
Bułka pszenna długa krojona - 60 g
Chleb razowy żytnio-pszenny - 35 g
Masło extra 82% - 14 g
Jajko gotowane kl M - 1 szt
Schab Ojca Grzegorza-wędlina wieprzowa wędzona,parzona,z dod.wody,białka wp - 30 g
Sałata zielona - 20 g
Pomidor - 80 g
Herbata czarna ekspresowa z/c - 250 ml
Mandarynka - 150 g
OBIAD
Dieta łatwostrawna:
Dyniowa z ziemniakami* - 400 ml
Makaron ze szpinakiem i twarogiem*dieta - 350 g
Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c - 250 ml
Jabłko - 150g
16.02.2024
ŚNIADANIE
Dieta podstawowa:
- Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g
- Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g
- Masło extra 82% 14 g
- Przysmak śliwkowy do smarowania 25g 1 szt
- Twaróg półtłusty 40 g
- Gruszka 1szt. 150 g
- Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml
- Zacierka na mleku 300 ml
- Kisiel o smaku truskawkowym z/c 150 ml
- Jogurt naturalny 150g 1szt
OBIAD
Dieta podstawowa:
- Krupnik jęczmienny * 400 ml
- Ziemniaki z tłuszczem () 200 g
- Łosoś pieczony 80g 80 g
- Surówka z kapusty kiszonej z olejem () 200 g
- Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml
- Serek ziarnisty 150g 1 szt
15.02.2024
ŚNIADANIE
Dieta łatwostrawna:
- Bułka pszenna długa krojona 60 g
- Chleb razowy żytnio-pszenny 35 g
- Masło extra 82% 14 g
- Twarożek 80 g
- Szynka Konserwowa drobiowa z dodatkiem surowców wieprzowych z połączonych kawałków mięsa w osłonce niejadalnej 30 g
- Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml
- Pomidor 100 g
- Chleb razowy żytnio-pszenny 25 g
- Masło extra 82% 5 g
- Chleb razowy żytnio-pszenny 25 g
- Masło extra 82% 5 g
- Twaróg półtłusty 30 g
OBIAD:
Dieta łatwostrawna:
- Szpinakowa z ziemniakami * () 400 ml
- Makaron z sosem bolognese z łop wp-dieta* 300 g
- Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml
- Bukiet warzyw gotowanych królewski* 200 g
- Banan 1szt
14.02.2024
ŚNIADANIE
Dieta podstawowa:
- Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g
- Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g
- Masło extra 82% 14 g
- Ser topiony 80 g
- Pomidor 100 g
- Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml
- Chleb mieszany pszenno-żytni 25 g
- Polędwica Sopocka wieprzowa 40 g
- Masło extra 82% 5 g
- Kisiel o smaku truskawkowym z/c 150 ml
OBIAD
Dieta podstawowa:
- Barszcz ukraiński z ziemniakami ()* 400 ml
- Ryż z jabłkiem prażonym i cynamonem 300 g
- Sos jogurtowy naturalny 100 g
- Kompot owocowy* z/c 250 ml
- Mus owocowo-warzywny 100 g 1szt
13.02.2024
ŚNIADANIE
Dieta podstawowa:
- Płatki jęczmienne na mleku 300 ml
- Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g
- Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g
- Masło extra 82% 14 g
- Jajko gotowane kl M 1 szt
- Śniadaniowa drobiowa- produkt drobiowy, parzonyw osłonce niejadalnej 30 g
- Rzodkiew biała 80 g
- Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml
- Jogurt truskawkowy 150g 1 szt
- Sałata zielona 20 g
- Drożdżówka mini 50g
OBIAD
Dieta podstawowa:
- Jarzynowa z zacierką *-podstawa 400 ml
- Ziemniaki z tłuszczem () 200 g
- Gulasz z mięsa drobiowego - 150g
- Surówka wykwintna z olejem b/c 150 g
- Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml
- Chleb razowy żytnio-pszenny 25 g
- Masło extra 82% 5 g
- Twaróg półtłusty 30 g
12.02.2024
ŚNIADANIE
Dieta lekkostrawna:
- Bułka pszenna długa krojona - 60g
- Chleb razowy żytnio-pszenny - 35g
- Masło extra 82% - 14g
- Filet królewski z indykiem produkt drobiowy z dodatkiem wieprzowiny średnio rozdrobniony parzony, wędzony - 80g
- Herbata czarna granulowana z/c - 250ml
- Sałata zielona - 20g
- Pomidor - 80g
- Kisiel o smaku cytrynowym z/c - 150ml
OBIAD
Dieta lekkostrawna:
- Ziemniaczana - 400ml
- Kasza jęczmienna/sypko - 200g
- Pulpet wieprzowy - 70g
- Sos jarzynowy - 50ml
- Cukinia gotowana z pomidorami - 200g
- Herbata ekspresowa owocowa cateringowa z/c - 250ml
- Mleko UHT 1,5% - 200ml 1szt
09.02.2024
ŚNIADANIE
Dieta podstawowa:
Płatki pszenne na mleku 300 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g
Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g
Masło extra 82% 14 g (MLE,)
Dżem 25 g1 szt
Twarożek 40 g
Mandarynka 150 g
Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml
Chleb razowy żytnio-pszenny 25 g
Masło extra 82% 5 g
Szynka z liściem 50 g
Kefir 1,5% tł 150g 1
OBIAD
Dieta podstawowa:
Dyniowa z makaronem* 400 ml
Ziemniaki z tłuszczem () 200 g
Ryba smażona (Dorsz) 70 g
Surówka z kapusty czerwonej z olejem 200 g
Kompot owocowy* z/c250 ml
Surówka z marchwi i jabłka () 150 g
08.02.2024
ŚNIADANIE
Dieta cukrzycowa:
- Chleb razowy żytnio-pszenny 80 g
- Masło extra 82% 10 g
- Pasta z twarogu i cebuli 80 g
- Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml
- Sałata zielona 20 g
- Pomidor 80 g
- Jogurt naturalny 150g 1szt
OBIAD
Dieta podstawowa:
- Barszcz biały z ziemniakami 400 ml
- Gołąbek siekany z mięsa wp 250 g
- Sos pomidorowy 70 ml
- Surówka z selera 200 g
- Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml
- Kisiel o smaku truskawkowym z/c 150 ml
07.02.2024
ŚNIADANIE
Dieta podstawowa:
- Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g
- Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g
- Masło extra 82% 14 g
- Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml
- Twaróg półtłusty 80 g
- Gruszka 1szt. 150
- Chleb mieszany pszenno-żytni 25 g
- Masło extra 82% 5 g
- Schab Benedykta 30 g
- Jogurt naturalny 150g 1 szt
OBIAD
Dieta podstawowa:
- Grysikowa * 400 ml
- Ziemniaki z tłuszczem () 200 g
- Kotlet mielony drobiowy 70 g
- Ogórek kiszony z cebulką z olejem 200 g
- Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml
- jabłko 150 g
06.02.2024
ŚNIADANIE
Dieta podstawowa:
- Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g
- Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g
- Masło extra 82% 14 g
- Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml
- Kasza kukurydziana na mleku 300 ml
- Pasztet drobiowy pieczony 80 g
- Ogórek kiszony 100 g
- Sok pomidorowy 0,3- 1 szt
- kisiel o smaku truskawkowym z/c 150 m
OBIAD
Dieta podstawowa:
- Pieczarkowa z ziemniakami * () 400 ml
- Makaron 200 g
- Gulasz z szynki wieprzowej 150 g
- Surówka z kapusty pekińskiej z olejem () 200 g
- Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml
- Chleb razowy żytnio-pszenny 25 g
- Masło extra 82% 5 g
- Jajko gotowane kl M 0,5 szt
05.02.2024
Jadłospis_5.02.-11.02.2024.pdf
ŚNIADANIE
Dieta podstawowa:
- Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g
- Chleb razowy żytnio -pszenny 30 g
- Masło ekstra 82 % 14g
- Herbata czarna ekspresowa 250 ml
- Śniadaniowa drobiowa 80g
- Pomidor 100 g
- Mandarynka 150 g
- jogurt naturalny 150 g 1 szt
OBIAD
Dieta podstawowa:
- Zupa brokułowa z ryżem 400ml
- Pierogi leniwe z masłem i bułką tartą 300g
- Surówka z marchwi i jabłka 200 g
- Kompot owocowy 250 ml
- Mleko uht 200 ml 1,5% 1 szt
2.02.2024
ŚNIADANIE:
Dieta podstawowa:
- Zacierka na mleku 300 ml
- Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g
- Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g
- Masło extra 82% 14 g
- Twarożek 40 g (MLE,)
- Przysmak śliwkowy do smarowania 25g 1 szt
- Mandarynka 150 g
- Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml
- Chleb razowy żytnio-pszenny 25 g
- Masło extra 82% 5 g
- Biszkopty b/m 30 g
- Śniadaniowa drobiowa 30 g
OBIAD:
Dieta podstawowa:
- Kalafiorowa z ryżem * 400 ml
- Ziemniaki z tłuszczem () 200 g
- Łosoś pieczony 80g
- Surówka z kapusty kiszonej z olejem () 200 g
- Herbata owocowa 250 ml
- Kisiel o smaku truskawkowym z/c 150 ml
01.02.2024
ŚNIADANIE
Dieta łatwostrawna:
- Bułka pszenna długa krojona 60 g
- Chleb razowy żytnio-pszenny 35 g
- Masło extra 82% 14 g
- Szynka z indykiem prasowana z 80 g
- Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml
- Pomidor 80 g
- Sok jabłkowy 100 % 0,2l 1 szt
- Sałata zielona 20 g
- Chleb razowy żytnio-pszenny 25 g
- Masło extra 82% 5 g
- Twaróg półtłusty 30 g
OBIAD
Dieta łatwostrawna:
- Barszcz czerwony z ziemniakami ()* 400 ml
- Makaron z sosem mięsno-warzywnym, z mięsa wieprzowego () 300 g
- bukiet królewski 200 g
- Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250ml
- Jabłko 1 szt
31.01.2024
ŚNIADANIE
Dieta podstawowa:
- Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g
- Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g
- Masło extra 82% 14g
- Twaróg półtłusty 80 g
- Banan 150 g
- Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml
- Kisiel o smaku truskawkowym z/c 150 ml Chleb razowy żytnio-pszenny 25 g
- Masło extra 82% 5 g
- Schab Ojca Grzegorza 30 g
OBIAD
Dieta podstawowa:
- Grysikowa * 400 ml
- Ziemniaki z tłuszczem () 200 g
- Gulasz drobiowy150 g
- Fasolka szparagowa z wody* 200 g
- Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml
- Serek ziarnisty 150g 1 szt
30.01.2024
ŚNIADANIE
Dieta bogato białkowa:
- Makaron na mleku 300 ml
- Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g
- Bułka pszenna długa krojona 40 g
- Masło extra 82% 14 g
- Pomidor 100 g
- Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml
- Schab Ojca Grzegorza 60 g
- Twaróg półtłusty 60 g
- Chleb razowy żytnio-pszenny 25 g
- Masło extra 82% 5 g
- Ser żółty 30 g
- Sok pomidorowy 0,3l
OBIAD
Dieta bogato bialkowa:
- Wielowarzywna z ziemniakami 400 ml
- Kasza jęczmienna/sypko 200 g
- Pieczeń rzymska wieprzowa 120 g
- Sos ziołowy* 50 ml
- Marchew oprószana z olejem* 200 g
- Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa 250 ml
29.01.2024
ŚNIADANIE
Dieta cukrzycowa:
- Chleb razowy żytnio-pszenny 80 g
- Masło extra 82% 10 g
- Filet królewski z indykiem 80 g
- Sałata zielona 20 g
- Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml
- Pomidor 80 g
- Jabłko 150 g
OBIAD
Dieta cukrzycowa:
- Solferino * () 300 ml
- Ryż na sypko (brązowy) 100 g
- Pulpet drobiowy 70 g
- Sos ziołowy* 50 ml
- Surówka wykwintna z olejem b/c 200 g
- Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c 250 ml
- Chleb razowy żytnio-pszenny 25 g
- Masło extra 82% 5 g
- Jajko gotowane kl M 0,5 szt
26.01.2024
ŚNIADANIE
Dieta podstawowa:
- Kasza manna na mleku 300 ml
- Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g
- Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g
- Masło extra 82% 14 g
- Twarożek 40 g
- Dżem 25 g 1 szt
- Mandarynka 150 g
- Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml
- Podpłomyki b/c 20 g
OBIAD
Dieta podstawowa:
- Szpinakowa z zacierką * 400 ml
- Ziemniaki z tłuszczem () 200 g
- Ryba smażona (Miruna) 70 g
- Surówka z kapusty czerwonej z olejem 200 g
- Kompot owocowy* z/c 250 ml
- Chleb razowy żytnio-pszenny 25 g
- Masło extra 82% 5 g
- Twaróg półtłusty 30 g
25.01.2024
ŚNIADANIE
Dieta podstawowa:
- Chleb mieszany pszenno-żytni - 50g
- Chleb razowy żytnio-pszenny - 30g
- Masło extra 82% - 14g
- Twaróg półtłusty - 60g
- Papryka świeża - 80g
- Kawa zbożowa z mlekiem z/c - 250ml
- Sałata zielona - 20g
- Polędwica sopocka drobiowo-wieprzowa wędzona parzona - 30g
OBIAD
Dieta cukrzycowa:
- Ziemniaczana* - 400ml
- Kaszotto jęczmienne z mięsem wieprzowym i warzywami* - 300g
- Sos pomidorowy - 50ml
- Cukinia gotowana z pomidorami* - 200g
- Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c - 250ml
- Jogurt naturalny 2% tł - 150ml
24.01.2024
ŚNIADANIE
Dieta łatwostrawna:
- Bułka pszenna długa krojona 60 g
- Chleb razowy żytnio-pszenny 35 g
- Masło extra 82% 14 g
- Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml
- Szynka z indykiem prasowana 80 g
- Pomidor 80 g
- Banan 150 g
- Mix sałat 20 g
OBIAD
Dieta łatwostrawna:
- Jarzynowa z makaronem* dieta 400 ml
- Pulpet drobiowy 70 g
- Sos pietruszkowy* 50 ml
- Ziemniaki z tłuszczem () 200 g
- Marchew oprószana z olejem* 200 g
- Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml
- Budyń o smaku czekoladowym z/c 150 ml
23.01.2024
ŚNIADANIE
Dieta podstawowa:
- Zacierka na mleku 300 ml
- Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g
- Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g
- Masło extra 82% 14 g
- Szynkowa dębowa drobiowa 80 g
- Rzodkiew biała 80 g
- Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml
- Ciasto drożdżowe 50 g
- Sałata zielona 20 g
OBIAD
Dieta podstawowa:
- Brokułowa z ziemniakami ()* 400 ml
- Kasza jęczmienna/sypko 200 g
- gulasz z szynki wieprzowej 150g
- Ćwikła z chrzanem 200 g
- Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml
- Mleko UHT 200 ml 1,5% 1 szt
22.01.2024
ŚNIADANIE
Dieta łatwostrawna:
- Bułka pszenna długa krojona 60 g
- Chleb razowy żytnio-pszenny 35 g
- Masło extra 82% 14 g
- Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml
- Sałata zielona 20 g
- Jajko gotowane 1 szt
- Schab Ojca Grzegorza-wędlina wieprzowa 30 g
- Pomidor 80 g
- Jogurt naturalny 150g 1 szt
OBIAD
Dieta łatwostrawna:
- Dyniowa z ziemniakami*() 400 ml
- Makaron ze szpinakiem i twarogiem*dieta 350 g
- Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml
- Jabłko 150g -1 szt
19.01.2024
ŚNIADANIE
Dieta podstawowa:
- Chleb mieszany pszenno-żytni - 50g
- Chleb razowy żytnio-pszenny - 30g
- Masło extra 82% - 14g
- Przysmak śliwkowy do smarowania - 25g
- Twarożek - 40g
- Gruszka - 1szt
- Herbata czarna ekspresowa z/c - 250ml
- Zacierka na mleku - 300ml
- Kisiel o smaku truskawkowym z/c - 150ml
OBIAD
Dieta podstawowa:
- Krupnik jęczmienny - 400ml
- Ziemniaki z tłuszczem - 200g
- Łosoś pieczony - 80g
- Surówka z kapusty kiszonej z olejem - 200g
- Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c - 250ml
- Serek ziarnisty - 150g
18.01.2024
ŚNIADANIE
Dieta bogato białkowa:
- Bułka pszenna długa krojona 40 g
- Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g
- Masło extra 82% 14 g
- Twarożek 100 g
- Pomidor 100 g
- Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml
- Chleb razowy żytnio-pszenny 25 g
- Masło extra 82% 5 g
- Szynka Konserwowa 30g
OBIAD
Dieta bogato białkowa:
- Szpinakowa z ziemniakami * () 400 ml
- Makaron z sosem bolognese z łop wp-dieta* 440 g
- Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml
- Bukiet warzyw gotowanych królewski* 200 g
- Chleb razowy żytnio-pszenny 25 g
- Masło extra 82% 5 g
- Polędwica Sopocka drobiowo 30g
17.01.2024
ŚNIADANIE
Dieta cukrzycowa:
- Chleb razowy żytnio-pszenny 80 g
- Masło extra 82% 10 g
- Pomidor 100 g
- Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml
- Twaróg półtłusty 80 g
- Chleb razowy żytnio-pszenny 25 g
- Masło extra 82% 5 g
- Jajko gotowane kl M 0,5 szt
OBIAD
Dieta cukrzycowa:
- Ziemniaczana * () 300 ml
- Kasza bulgur 100 g
- Pieczeń rzymska wieprzowa 70 g
- Sos jarzynowy * 50 ml
- Surówka z marchwi b/c () 200 g
- Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c 250ml
- jabłko 150 g
16.01.2024
ŚNIADANIE
Dieta łatwostrawna:
- Bułka pszenna długa krojona 60 g
- Chleb razowy żytnio-pszenny 35 g
- Masło extra 82% 14 g
- Jajko gotowane kl M 1 szt
- Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml
- Pomidor 100g
- Śniadaniowa drobiowa 20 g
- Płatki jęczmienne na mleku 300 ml
- Jogurt truskawkowy 150g 1 szt
OBIAD
Dieta łatwostrawna:
- Jarzynowa z zacierką *-dieta 400 ml
- Ziemniaki z tłuszczem () 200 g
- Gulasz gotowany z udźca kurczaka 70 g
- Sos pietruszkowy* 50 ml
- Marchew oprószana z olejem* 150 g
- Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml
- Chleb razowy żytnio-pszenny 25 g
- Masło extra 82% 5 g
- Twaróg półtłusty 30 g
15.01.2024
ŚNIADANIE
Dieta łatwostrawna:
- Bułka pszenna długa krojona 60 g
- Chleb razowy żytnio-pszenny 35 g
- Masło extra 82% 14 g
- Filet królewski z indykiem wędzony 80 g
- Herbata czarna granulowana z/c 250 ml
- Sałata zielona 20 g
- Pomidor 80 g
- Budyń o smaku waniliowym z/c 150 ml
OBIAD
Dieta łatwostrawna:
- Barszcz czerwony z ziemniakami ()* 400 ml
- Ryż z jabłkiem prażonym i cynamonem 300 g
- Sos jogurtowy naturalny 100 g
- Kompot owocowy* z/c 250 ml
- Mleko UHT 200 ml 1,5% 1 szt
12.01.2024
ŚNIADANIE
Dieta podstawowa:
- Płatki pszenne na mleku 300 ml
- Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g
- Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g
- Masło extra 82% 14 g
- Dżem 25 g 1 szt
- Twarożek 40 g
- Mandarynka 150 g
- Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml Chleb razowy żytnio-pszenny 25 g
- Masło extra 82% 5 g
- Szynka z liściem 50 g
OBIAD
Dieta podstawowa:
- Dyniowa z makaronem* 400 ml
- Ziemniaki z tłuszczem () 200 g
- Ryba smażona (Dorsz) 70 g
- Surówka z kapusty czerwonej z olejem 200 g
- Kompot owocowy* z/c 250 ml
- Surówka z marchwi i jabłka () 150 g
11.01.2024
ŚNIADANIE
Dieta wysokobiałkowa:
- Bułka pszenna długa krojona 40 g
- Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g
- Masło extra 82% 14 g
- Pasta z twarogu z natką pietruszki 100 g
- Sałata zielona 20 g
- Polędwica sopocka 30g
- Herbata czarna ekspresowa z/c 250ml
- Soczek w kartoniku 1 szt.
OBIAD
Dieta wysokobiałkowa:
- Ziemniaczana * () 400 ml
- Risotto z mięsem wieprzowym i warzywami 440 g
- Sos pomidorowy 50 ml
- Cukinia pieczona z olejem * 200 g
- Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 25
- Kisiel o smaku truskawkowym z/c 150 ml
10.01.2024
ŚNIADANIE
Dieta łatwostrawna:
- bułka pszenna długa krojona 60 g
- Chleb razowy żytnio-pszenny 35 g
- Masło extra 82% 14 g
- Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml
- Twaróg półtłusty 80 g
- Jabłko 1 szt
- Chleb mieszany pszenno-żytni 25 g
- Masło extra 82% 5 g
- Schab Benedykta 30 g
OBIAD
Dieta podstawowa:
- Grysikowa * 400 ml
- Ziemniaki z tłuszczem () 200 g
- Kotlet mielony drobiowy 70 g
- Ogórek kiszony z cebulką z olejem 200 g
- Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250
- Biszkopty b/m 30 g
09.01.2024
ŚNIADANIE
Dieta podstawowa:
- Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Masło extra 82% 14 g (MLE,)
- Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml
- Kasza kukurydziana na mleku 300 ml (MLE,)
- Pasztet Ciechanowski-Pasztet drobiowy z dodatkiem surowców wieprzowych pieczony 80 g (GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE,)
- Ogórek kiszony 100 g
- Sok pomidorowy 0,3l 1szt
OBIAD
Dieta podstawowa:
- Pieczarkowa z ziemniakami * () 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,)
- Makaron 200 g (GLU PSZ,)
- Gulasz wieprzowy z szynki 150 g
- Surówka z kapusty pekińskiej z olejem () 200 g
- Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml
- Chleb razowy żytnio-pszenny 25 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
- Masło extra 82% 5 g (MLE,
- Jajko gotowane kl M 0,5 szt ( JAJ)
08.01.2024
ŚNIADANIE
Dieta cukrzycowa:
- Chleb razowy żytnio-pszenny 80 g
- Masło extra 82% 10 g
- Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml
- Śniadaniowa drobiowa - produkt drobiowy, parzony 80g
- Pomidor 100g
- Mandarynka 150g
OBIAD
Dieta podstawowa:
- Brokułowa z ryżem 400 ml
- Pierogi leniwe z masłem i bułką tartą 300g
- Surówka z marchwi i jabłka 200g
- Kompot owocowy* z/c 250ml
- Mleko UHT 200ml 1,5% 1szt
05.01.2024
ŚNIADANIE
Dieta cukrzycowa:
- Chleb razowy żytnio-pszenny 80 g
- Masło extra 82% 10 g
- Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml
- Twaróg półtłusty 60 g Pomidor 80 g
- Śniadaniowa drobiowa30g
- Chleb razowy żytnio-pszenny 25 g
- Masło extra 82% 5 g
- Śniadaniowa drobiowa 30 g
OBIAD
Dieta łatwostrawna:
- Ryżowa* 400 ml
- Ziemniaki z tłuszczem () 200 g
- Łosoś pieczony 80g
- Warzywa po grecku* 200 g
- Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml
- Kisiel o smaku truskawkowym z/c 150 ml
04.01.2024
ŚNIADANIE
Dieta łatwostrawna:
- Bułka pszenna długa krojona 60 g
- Chleb razowy żytnio-pszenny 35 g
- Masło extra 82% 14 g
- Szynka z indykiem prasowana 80 g
- Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml
- Pomidor 80 g
- Sok jabłkowy 100 % 0,2l 1 szt
- Sałata zielona 20 g
- Chleb razowy żytnio-pszenny 25 g
- Masło extra 82% 5 g
- Twaróg półtłusty 30 g
OBIAD
Dieta łatwostrawna:
- Barszcz czerwony z ziemniakami () * 400 ml
- Makaron z sosem mięsno-warzywnym, z mięsa wieprzowego () 300 g
- Bukiet po królewsku 200 g
- Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250ml
- Jabłko 1 szt
03.01.2024
ŚNIADANIE
Dieta podstawowa:
- Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g
- Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g
- Masło extra 82% 14 g
- Twaróg półtłusty 80 g
- Mandarynka 2szt
- Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml
- Kisiel o smaku truskawkowym z/c 150 ml
- Chleb razowy żytnio-pszenny 25 g
- Masło extra 82% 5 g
- Schab Ojca Grzegorza 30g
OBIAD
Dieta łatwostrawna:
- Grysikowa * 400 ml
- Ziemniaki z tłuszczem () 200 g
- Mięso drobiowe gotowane z udźca kurczaka 70 g
- Sos bazyliowy* 50 ml
- Dynia duszona z olejem* 200 g
- Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa 250ml
- Serek ziarnisty 150g 1 szt
2.01.2024
ŚNIADANIE
Dieta podstawowa:
- Makaron na mleku 300 ml
- Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g
- Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g
- Masło extra 82% 14 g
- Papryka konserwowa 100 g
- Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml
- Polędwiczka z warzywami 80 g
- Mandarynka 150 g
- Sok pomidorowy 0,3l
OBIAD
Dieta cukrzycowa:
- Solferino * () 300 ml
- Ryż na sypko (brązowy) 100 g
- Mięso drobiowe gotowane z udźca kurczaka 70 g
- Sos ziołowy* 50 ml
- Surówka wykwintna z olejem b/c 200 g
- Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c 250 ml
- Serek ziarnisty 150g 1 szt
1.01.2024
29.12.2023
ŚNIADANIE
Dieta łatwostrawna:
- Kasza manna na mleku 300 ml
- Bułka pszenna długa krojona 60 g
- Chleb razowy żytnio-pszenny 35 g
- Masło extra 82% 14 g
- Dżem 25 g 1 szt
- Jabłko 150 g
- Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml
- Twarożek 40 g
OBIAD
Dieta podstawowa:
- Szpinakowa z zacierką * 400 ml
- Ziemniaki z tłuszczem () 200 g
- Kotlet smażony z Miruny 70 g
- Surówka z kapusty czerwonej z olejem 200 g
- Kompot owocowy* z/c 250 ml
- Chleb razowy żytnio-pszenny 25 g
- Masło extra 82% 5 g
- Twaróg półtłusty 30 g
28.12.2023
Jadlospis_Tygodniowy Starachowice 25- 31 12 2023.pdf
ŚNIADANIE
Dieta podstawowa:
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g
Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g
Masło extra 82% 14 g
Herbata czarna ekspresowa z/c 250 m
Szynka z indykiem prasowana z dodatkiem surowców wieprzowych, z połączonych kawałków mięsa, parzona 80 g
Pomidor 100 g
Banan 150 g
OBIAD
Dieta cukrzycowa:
Dyniowa z ziemniakami*() 300 ml
Makaron pełnoziarnisty 100 g
Mięso drobiowe gotowane z udźca kurczaka 70 g
Sos ziołowy* 50 ml
Marchewka gotowana 200g
Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c 250 ml
27.12.2023
ŚNIADANIE
Dieta podstawowa:
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g
Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g
Masło extra 82% 14 g
Herbata czarna ekspresowa z/c 250 m
Szynka z indykiem prasowana z dodatkiem surowców wieprzowych, z połączonych kawałków mięsa, parzona 80 g
Pomidor 100 g
Banan 150 g
OBIAD
Dieta cukrzycowa:
Dyniowa z ziemniakami*() 300 ml
Makaron pełnoziarnisty 100 g
Mięso drobiowe gotowane z udźca kurczaka 70 g
Sos ziołowy* 50 ml
Marchewka gotowana 200g
Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c 250 ml
25.12.2023
22.12.2023
ŚNIADANIE
Dieta podstawowa:
- Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g
- Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g
- Masło extra 82% 14 g
- Przysmak śliwkowy do smarowania 25g 1 szt
- Serek homo. naturalny 40 g
- Gruszka 1szt. 150 g
- Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml
- Zacierka na mleku 300 ml
- Kisiel o smaku truskawkowym z/c150 ml
OBIAD
Dieta podstawowa:
- Krupnik jęczmienny * 400 ml
- Ziemniaki z tłuszczem () 200 g
- Łosoś pieczony 80g
- Surówka z kapusty kiszonej z olejem () 200 g
- Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250ml
- Mleko UHT 200 ml 1,5% 1 szt
21.12.2023
ŚNIADANIE
Dieta cukrzycowa:
- Chleb razowy żytnio-pszenny 80 g
- Masło extra 82% 10 g
- Twarożek 80 g
- Pomidor 100 g
- Herbata czarna ekspresowa b/c 250ml
- Chleb razowy żytnio-pszenny 25 g
- Masło extra 82% 5 g
- Szynka Konserwowa drobiowa z dodatkiem surowców wieprzowych z połączonych kawałków mięsa w osłonce niejadalnej 30 g
OBIAD
Dieta cukrzycowa:
- Szpinakowa z ziemniakami * 300 ml
- Makaron pełnoziarnisty z sosem bolognese z łop. wp. -dieta* 300 g
- Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c 250 ml
- Surówka z selera , jabłka i marchewki 200g
- Chleb razowy żytnio-pszenny 25 g
- Masło extra 82% 5 g
- Polędwica Sopocka drobiowo-wieprzowa wędzona parzona 30g
20.12.2023
ŚNIADANIE
Dieta cukrzycowa:
- Chleb razowy żytnio-pszenny 80 g
- Masło extra 82% 10 g
- Pomidor 100 g
- Twaróg półtłusty 80g
- Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml
OBIAD
Dieta łatwostrawna:
- Ziemniaczana * () 400 ml Kasza jęczmienna/sypko 200 g
- pulpet wieprzowy 90 g
- Sos jarzynowy * 50 ml
- Cukinia gotowana z pomidorami* 200 g
- Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250ml
- Jabłko 1 szt.
19.12.2023
ŚNIADANIE
Dieta podstawowa:
- Bułka pszenna długa krojona 60 g
- Chleb razowy żytnio-pszenny 35 g
- Masło extra 82% 14 g
- Jajko gotowane kl M 1 szt
- Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml
- Pomidor 80 g
- Śniadaniowa drobiowa- produkt drobiowy, parzony w osłonce niejadalnej 20 g
- Płatki jęczmienne na mleku 300 ml
- Jogurt truskawkowy 150g 1 szt
OBIAD
Dieta podstawowa:
- Jarzynowa z zacierką *-podstawa 400 ml
- Ziemniaki z tłuszczem () 200 g
- Mięso drobiowe gotowane z udźca kurczaka 70 g
- Sos pietruszkowy* 50 ml
- Surówka wykwintna z olejem b/c 150 g
- Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250
- Chleb razowy żytnio-pszenny 25 g
- Masło extra 82% 5 g
- Twaróg półtłusty 30 g
18.12.2023
Jadlospis_Tygodniowy STARACHOWICE 18- 24 12 2023.pdf
ŚNIADANIE
- Chleb razowy żytnio-pszenny 80 g
- Masło extra 82% 10 g
- Filet królewski z indykiem produkt drobiowy z dodatkiem wieprzowiny średnio rozdrobniony parzony, wędzony 80 g
- Ogórek kiszony 100 g
- Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml
- Pomidor 80g
- Kefir 1,5% tł 150g
OBIAD
- Barszcz czerwony z ziemniakami ()* 300 ml
- Ryż na sypko (brązowy) 100 g
- Pulpet drobiowy 70 g
- Sos majerankowy * 50 ml
- Surówka wielowarzywna z olejem b/c () 200 g
- Kompot owocowy 250 ml
- jabłko 1szt (zamiast mleka 200ml 1,5%)
15.12.2023
ŚNIADANIE
Dieta łatwostrawna:
- Płatki pszenne na mleku 300 ml
- bułka pszenna 60g chleb razowy 35 g
- masło 82% 14g
- dżem 25g
- twarożek 40 g
- jabłko 1 szt
- herbata 250 ml
- chleb mieszany Pszenno -żytni 25 g
- masło 82% 5 g
- szynka z liściem 30 g
OBIAD
Dieta podstawowa:
- Dyniowa z makaronem 400 ml
- ziemniaki z tłuszczem 200 g
- ryba smażona - Dorsz 70 g
- surówka z kapusty czerwonej z olejem 200 g
- kompot owocowy 250ml
- surówka z marchwi i jabłka 150 g
14.12.2023
- Barszcz biały z ziemniakami ()* 400 ml
- Gołąbek siekany z mięsa wp 250 g
- Sos pomidorowy 70 ml
- Cukinia gotowana z pomidorami* 200 g
- Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml
- kisiel 150 ml
- Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g
- Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g
- Masło extra 82% 14 g
- Śniadaniowa drobiowa- produkt drobiowy, parzona osłonce niejadalnej 80 g
- Sałatka jarzynowa () 100 g
- Herbata czarna ekspresowa z/c 250 m
- Sok pomidorowy 0,3l 1 szt
13.12.2023
ŚNIADANIE
Dieta Łatwostrawna:
- Bułka pszenna długa krojona 60 g
- Chleb razowy żytnio-pszenny 35 g
- Masło extra 82% 14 g
- Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml
- Twaróg półtłusty 80 g
- Jabłko 1 szt
- Chleb mieszany pszenno-żytni 25 g
- Masło extra 82% 5 g
- Schab Benedykta wp parzony z dodatkiem wody 30
OBIAD
Dieta podstawowa:
- Grysikowa * 400 ml
- Ziemniaki z tłuszczem () 200 g
- Kotlet mielony drobiowy 70 g
- Ogórek kiszony z cebulką z olejem 200 g
- Herbata ekspresowa owocowa 250 ml
12.12.2023
ŚNIADANIE
Dieta podstawowa:
- Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g
- Chleb razowy żytnio -pszenny 30 g
- Masło ekstra 82 % 14 g
- Herbata czarna ekspresowa 250 ml
- Kasza kukurydziana na mleku 300 ml
- Pasztet drobiowy 80 g
- Ogórek kiszony 100 g
- Sok pomidorowy 300 ml
OBIAD
Dieta łatwostrawna:
- Zupa solferino 400 ml
- Makaron 200g
- Szynka wieprzowa gotowana 70 g
- Dynia duszona z olejem 200 g
- Herbata owocowa ekspresowa 250 ml
- Sos szpinakowy 50 ml
11.12.2023
Jadłospis_Tygodniowy Starachowice 11-17 12 2023.pdf
ŚNIADANIE
Dieta podstawowa:
- Chleb mieszany pszenno-żytni 50g
- Chleb razowy żytnio -pszenny 30g
- Masło ekstra 82 % 14g
- Herbata czarna ekspresowa 250 ml
- Pomidor 100 g
- Mandarynka 150 g
OBIAD
Dieta podstawowa:
- Zupa brokułowa z ryżem 400 ml
- Pierogi leniwe z masłem i bułką tartą 300g
- Surówka z marchwi i jabłka 200g
- Kompot owocowy 250 ml
08.12.2023
ŚNIADANIE
Dieta cukrzycowa:
- chleb razowy żytnio-pszenny 80 g
- masło extra 82% 10 g
- herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml
- twaróg półtłusty 60 g
- pomidor 80 g
- szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 30 g
OBIAD
Dieta podstawowa:
- kalafiorowa z ryżem * 400 ml
- ziemniaki z tłuszczem () 200 g
- łosoś pieczony 80g
- surówka z kapusty kiszonej z olejem () 200 g
- herbata ekspresowa owocowa 250 ml
07.12.2023
ŚNIADANIE
Dieta łatwostrawna:
- bułka pszenna długa krojona 60 g
- chleb razowy żytnio-pszenny 35 g
- masło extra 82% 14 g
- szynka z indykiem prasowana z dodatkiem surowców wieprzowych, z połączonych kawałków mięsa, parzona 80 g
- herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml
- pomidor 80 g
- sałata zielona 20 g
- chleb razowy żytnio-pszenny 25 g
- masło extra 82% 5 g
- twaróg półtłusty 30 g
OBIAD
Dieta łatwostrawna:
- barszcz czerwony z ziemniakami *400 ml
- makaron z sosem mięsno-warzywnym, z mięsa wieprzowego 300 g
- kalafior gotowany* 200 g
- herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 m
06.12.2023
ŚNIADANIE
Dieta cukrzycowa:
- Chleb razowy żytnio-pszenny 80 g
- Masło extra 82% 10 g
- Twaróg półtłusty 80 g
- Pomidor 80 g
- Herbata czarna ekspresowa b/c 250 m
- jabłko 1szt
OBIAD
Dieta cukrzycowa:
- Grysikowa * 300 ml
- Ziemniaki z tłuszczem () 100 g
- Mięso drobiowe gotowane z udźca kurczaka 70 g
- Sos bazyliowy* 50 ml
- Fasolka szparagowa z wody* 200 g
- Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c 250
05.12.2023
ŚNIADANIE
Dieta Podstawowa:
- chleb pszenno-żytni 50g
- chleb żytnio pszenny 30g
- polędwiczanka z warzywami 80g
- papryka świeża 100g
- masło 82% 14g
- herbata czarna 250ml
- drożdżówka mini 50g
- makaron na mleku 300 ML
OBIAD
Dieta podstawowa:
- Kapuśniak z kapusty kiszonej 400 ml
- kasza gryczana 200g
- pieczeń rzymska 70 g
- sos ziołowy 50 ml
- surówka z rzepy, jabłka i marchewki 200g
- herbata owocowa 250 ml
4-10.12.2023
ŚNIADANIE
Dieta podstawowa:
- Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g
- Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g
- Masło extra 82% 14 g
- Filet królewski z indykiem produkt drobiowy z dodatkiem wieprzowiny średnio rozdrobniony parzony, wędzony 80 g
- Sałata zielona 20 g
- Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml
- Pomidor 80 g
- Banan 150 g
OBIAD:
Dieta cukrzycowa
- Solferino * (300) ml
- Ryż na sypko (brązowy) 100 g
- Mięso drobiowe gotowane z udźca kurczaka 70g
- Sos ziołowy* 50 ml
- Surówka wykwintna z olejem b/c 200 g
- Herbata ekspresowa owocowa Catering
- 250 ml
1-3.12.2023
Śniadanie dieta podstawowa:
- Kasza manna na mleku 300 ml
- Chleb mieszany pszenno-żytni 50g
- Chleb razowy żytnio -pszenny 30 g
- Masło ekstra 82 % 14g
- Twarożek 40 g
- Dżem 25 g 1 szt
- Mandarynka 1 szt
- Herbata ekspresowa czarna 250 ml
- Podpłomyki b/c 20 g
Obiad dieta podstawowa:
- Zupa szpinakowa z zacierką 400 ml
- Ziemniaki 200 g
- Ryba smażona miruna 70g
- Surówka z kapusty czerwonej z olejem 200g
- Kompot owocowy 250 ml
30.11.2023
Śniadanie
Dieta cukrzycowa:
- Chleb razowy żytnio -pszenny 80 g
- Masło ekstra 82 % 10 g
- Twaróg półtłusty 60 g
- Papryka świeża 80 g
- Ogórek świeży 20 g
- Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml
Obiad
Dieta lekkostrawna:
- Zupa ziemniaczana 400ml
- Kaszotto jęczmienne z mięsem wieprzowym i warzywami 300g
- Sos pomidorowy 50 ml
- Cukinia gotowana z pomidorami 100g
- Dynia gotowana z olejem 100 g
- Herbata ekspresowa owocowa 250 ml
29.11.2023
ŚNIADANIE
Dieta podstawowa:
- chleb mieszany pszenno-żytni 50 g
- chleb razowy żytnio pszenny 30 g
- masło extra 82 % 14 g
- szynka z indykiem prasowana 60 g
- pomidor 80g
- mix sałat 20 g
- banan 150 g -1 szt
- herbata 250 ml
Dieta cukrzycowa:
- chleb razowy żytni pszenny80 g
- masło extra 82 % 10 g
- szynka z indykiem prasowana 60 h
- pomidor 80 g
- mix sałat 20 g
- jabłko 150g - 1 szt
- herbata 250 ml
OBIAD
Dieta podstawowa:
- Zupa pieczarkowa z makaronem 400 ml
- Ziemniaki 100g
- Pulpet drobiowy 70 g
- Sos pietruszkowy 50 ml
- Surówka z marchwi i chrzanu 100 g
- Brokuł na parze 100 g
- Herbata ekspresowa owocowa 250 ml
Dieta cukrzycowa:
- Zupa jarzynowa z makaronem 300 ml
- Ziemniaki 100g
- Pulpet drobiowy 70 g
- Sos pietruszkowy 50 ml
- Surówka z marchwi i chrzanu 100 g
- Brokuł na parze 100 g
- Herbata ekspresowa owocowa 250 mL
28.11.2023
ŚNIADANIE
Dieta cukrzycowa:
- chleb razowy 80g
- szynka konserwowa 60g
- rzodkiew biała 80 g
- sałata 50g
- masło 82 % 10g
- herbata 250 ml
- kefir 150 g
Dieta podstawowa:
- chleb mieszany pszenno-żytni 50 g
- chleb razowy żytnio-pszenny 30 g
- masło 82% 14 g
- szynka konserwowa 60 g
- rzodkiew biała 80 g
- sałata 50 g
- drożdżówka mini 50 g
OBIAD
Dieta podstawowa:
- chleb mieszany pszenno-żytni 50 g
- chleb razowy żytnio-pszenny 30 g
- masło 82% 14 g
- szynka konserwowa 60 g
- rzodkiew biała 80 g
- sałata 50 g
- drożdżówka mini 50 g
27.11.2023
Posiłek dodatkowy
- bułka pszenna 50g
- masło 82% 10 g
- polędwica drobiowa 20g
- sałata zielona 4g
- papryka czerwona 10 g
- mandarynka 1 szt.
OBIAD
Dieta cukrzycowa
- zupa dyniowa z ziemniakami 400 ml
- makaron pełnoziarnisty 100 g
- mięso drobiowe gotowane z udźca z kurczaka 70 g
- sos ziołowy 50 ml
- sałatka szwedzka 150g
- herbata owocowa 250ml
- jabłko 1szt
Dieta podstawowa
- zupa fasolowa z ziemniakami 400ml
- makaron ze szpinakiem i twarogiem 350g
- herbata owocowa 250 ml
- jabłko 1 szt.
26.04.2024
ŚNIADANIE
Dieta podstawowa:
- Zacierka na mleku 300 ml
- Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g
- Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g
- Masło extra 82% 14 g
- Twaróg półtłusty 40 g
- Przysmak śliwkowy do smarowania 25g
- Mandarynka 150 g
- Sałata zielona 20 g
- Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml
- Chleb razowy żytnio-pszenny 25 g
- Masło extra 82% 5 g
- Śniadaniowa drobiowa 30g
OBIAD
Dieta podstawowa:
- Kalafiorowa z ryżem * 400 ml
- Ziemniaki z tłuszczem gotowane 200 g
- Łosoś pieczony 80g
- Surówka z kapusty kiszonej z olejem 200 g
- Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa 250ml
- Jogurt naturalny 150 g
25.04.2024
ŚNIADANIE
Dieta łatwostrawna:
- Jogurt naturalny 150g 1 szt.
- Bułka pszenna długa krojona 60 g
- Chleb razowy żytnio-pszenny 35 g
- Masło extra 82% 14 g
- Szynka z indykiem 80 g
- Pomidor 80 g
- Sałata zielona 20 g
- Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml
- Chleb razowy żytnio-pszenny 25 g
- Masło extra 82% 5 g
- Twaróg półtłusty 30 g
OBIAD
Dieta łatwostrawna:
- Barszcz czerwony z ziemniakami 400 ml
- Makaron z sosem mięsno-warzywnym 300 g
- Kalafior gotowany* 200 g
- Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml
- Jabłko 1szt
24.04.2024
ŚNIADANIE
dieta podstawowa:
- Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g
- Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g
- Masło extra 82% 14 g
- Twaróg półtłusty 80 g
- Banan 150 g
- Sałata zielona 20 g
- Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml
- Chleb razowy żytnio-pszenny 25 g
- Masło extra 82% 5 g
- Szynkowa dębowa 30 g
- Grysikowa * 400 ml
- Ziemniaki z tłuszczem gotowane 200 g
- Mięso drobiowe pieczone z udźca kurczaka 70 g
- Sos bazyliowy* 50 ml
- Fasolka szparagowa z wody* 200 g
- Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml
- Serek homo naturalny 150g 1 szt
23.04.2024
ŚNIADANIE
Dieta podstawowa:
- Makaron na mleku 300 ml
- Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g
- Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g
- Masło extra 82% 14 g
- Schab Ojca Grzegorza-wędlin 80 g
- Papryka konserwowa 100 g
- Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml
- Sok pomidorowy 0,3l 1 szt
OBIAD
Dieta podstawowa:
- Kapuśniak z kapusty kiszonej 400 ml
- Kasza gryczana 200 g
- Pieczeń rzymska wieprzowa 70 g
- Sos ziołowy* 50 ml
- Surówka z rzepy, jabłka i marchewki 200 g
- Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml
- Serek ziarnisty 150g 1 szt
22.04.2024
ŚNIADANIE
Dieta bogatobiałkowa:
- Jogurt naturalny 150g 1 szt.
- Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g
- Bułka pszenna długa krojona 40 g
- Masło extra 82% 14 g
- Filet królewski z indykiem 60 g
- Ser żółty 60 g
- Sałata zielona 20 g
- Pomidor 80 g
- Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml
- Banan 1 szt.
OBIAD
Dieta cukrzycowa:
- Solferino 400 ml
- Ryż na sypko (brązowy) 100 g
- Mięso drobiowe gotowane z udźca kurczaka 70 g
- Sos ziołowy* 50 ml
- Surówka wykwintna z olejem b/c 200 g
- Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c 250 ml
- Chleb razowy żytnio-pszenny 25 g
- Masło extra 82% 5 g
- Jajko gotowane 0,5 szt
19.04.2024
ŚNIADANIE
Dieta podstawowa:
- Kasza manna na mleku 300 ml
- Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g
- Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g
- Masło extra 82% 14 g
- Twarożek 40 g
- Dżem 25 g 1 szt
- Sałata zielona 20 g
- Pomidor 80 g
- Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml
- Mandarynka 150 g
OBIAD
Dieta podstawowa:
- Szpinakowa z zacierką * 400 ml
- Ziemniaki z tłuszczem gotowane () 200 g
- Ryba smażona Miruna 70 g
- Surówka z kapusty czerwonej z olejem 200 g
- Kompot owocowy* z/c 250
- Chleb razowy żytnio-pszenny 25 g
- Masło extra 82% 5 g
- Twaróg półtłusty 30 g
18.04.2024
ŚNIADANIE
Dieta podstawowa:
- Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g
- Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g
- Masło extra 82% 14 g
- Twaróg półtłusty 80 g
- Papryka świeża 80 g
- Sałata zielona 20 g
- Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml
- Ciastka zbożowe z owocami leśnymi 25g 1 szt
OBIAD
Dieta łatwostrawna:
- Ziemniaczana 400 ml
- Kaszotto jęczmienne z mięsem wieprzowym i warzywami* 300 g
- Sos pomidorowy 50 ml
- Cukinia gotowana z pomidorami* 200 g
- Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa 250ml
- Sok jabłkowy 100 % 0,2l 1 szt
17.04.2024
ŚNIADANIE
Dieta podstawowa:
- Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g
- Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g
- Masło extra 82% 14 g
- Szynka z indykiem 80 g
- Pomidor 80 g
- Mix sałat 20 g
- Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml
- Banan 150 g
OBIAD
Dieta łatwostrawna:
- Jarzynowa z makaronem* dieta 400 ml
- Pulpet drobiowy 70 g
- Sos pietruszkowy* 50 ml
- Ziemniaki z tłuszczem gotowane 200 g
- Marchew oprószana z olejem*200 g
- Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml
- budyń waniliowy 150 ml
16.04.2024
ŚNIADANIE
Dieta podstawowa:
- Jogurt naturalny 150g 1 szt
- Chleb mieszany pszenno - żytni 50g
- Chleb razowy żytnio - pszenny 30g
- Masło extra 82% 14g
- Jajko gotowane 1 sz
- Schab Ojca Grzegorza 30g
- Sałata zielona 20g
- Pomidor 80g
- Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml
- 1 Mandarynka 150g
OBIAD
Dieta lekkostrawna:
- Brokułowa z ziemniakami 400 ml
- Kasza jęczmienna 200g
- Szynka wieprzowa gotowana 70g
- Sos własny 50 ml
- Buraczki gotowane 200g
- Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml
- Mleko UHT 1,5% 1 szt
15.04.2024
ŚNIADANIE
Dieta podstawowa:
- Jogurt naturalny 150g 1 szt
- Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g
- Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g
- Masło extra 82% 14 g
- Jajko gotowane 1 szt
- Schab Ojca Grzegorza 30 g
- Sałata zielona 20 g
- Pomidor 80 g
- Herbata czarna ekspresowa z/c 250 m
- l Mandarynka 150 g
OBIAD
Dieta cukrzycowa:
- Dyniowa z ziemniakami*() 400 ml
- Makaron pełnoziarnisty 100 g
- Mięso drobiowe gotowane z udźca kurczaka 70 g
- Sos ziołowy* 50 ml
- Surówka z marchwi z olejem 200 g
- Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c250 ml
- jogurt naturalny 150 g
12.04.2024
ŚNIADANIE
dieta podstawowa:
- Zacierka na mleku 300 ml
- Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g
- Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g
- Masło extra 82% 14g
- Przysmak śliwkowy do smarowania 25g 1 szt
- Twaróg półtłusty 60 g
- Gruszka 1szt. 150 g
- Sałata zielona 20 g
- Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml
- Kisiel o smaku truskawkowym z/c 150 ml
OBIAD
dieta podstawowa:
- Krupnik jęczmienny 400 ml
- Ziemniaki z tłuszczem gotowane 200 g
- Łosoś pieczony 80g
- Surówka z kapusty kiszonej z olejem 200 g
- Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml
11.04.2024
ŚNIADANIE
Dieta cukrzycowa:
- Chleb razowy żytnio-pszenny 80 g
- Masło extra 82% 10 g
- Twarożek 80 g
- Pomidor 100 g
- Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml
- Chleb razowy żytnio-pszenny 25 g
- Masło extra 82% 5 g
- Szynka Konserwowa wieprzowa, produkt blokowy wytworzony z połączonych kawałków mięsa wieprzowego, parzony 30 g
OBIAD
Dieta cukrzycowa:
- Szpinakowa z ziemniakami 400 ml
- Makaron pełnoziarnisty z sosem bolognese z łop wp-dieta 300 g
- Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c 250 ml
- Surówka z selera i jabłka z olejem 200 g
- Chleb razowy żytnio-pszenny 25 g
- Masło extra 82% 5 g
- Polędwica Sopocka drobiowo-wieprzowa wędzona parzona 30 g
10.04.2024
ŚNIADANIE
Dieta podstawowa:
- Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g
- Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g
- Masło extra 82% 14 g
- Ser topiony 80 g
- Pomidor 100 g
- Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml
- Chleb mieszany pszenno-żytni 25 g
- Masło extra 82% 5 g
- Polędwica Sopocka wieprzowa, wędzona parzona z dodatkiem wody. 30 g
OBIAD
Dieta podstawowa:
- Kapuśniak z kapusty kiszonej 400 ml
- Kasza bulgur 200 g
- Pulpet wieprzowy 70 g
- Sos jarzynowy 50 ml
- Surówka z marchwi z olejem 200 g
- Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml
- Kefir 1,5% tł 150g 1 Por
09.04.2024
ŚNIADANIE
Dieta podstawowa:
- Płatki jęczmienne na mleku 300 ml
- Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g
- Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g
- Masło extra 82% 14 g
- Jajko gotowane kl M 1 szt
- Śniadaniowa drobiowa- produkt drobiowy, parzonyw osłonce niejadalnej 30 g
- Rzodkiew biała 80 g
- Sałata zielona 20 g
- Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml
- Drożdżówka mini 50g 50 g
OBIAD
Dieta podstawowa:
- Jarzynowa z zacierką -podstawa 400 ml
- Ziemniaki z tłuszczem gotowane 200 g
- Mięso drobiowe gotowane z udźca kurczaka 70 g
- Sos pietruszkowy 50 ml
- Surówka wykwintna z olejem b/c 200 g
- Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml
- Chleb razowy żytnio-pszenny 25 g
- Masło extra 82% 5 g
- Twaróg półtłusty 30 g
08.04.2024
ŚNIADANIE
Dieta podstawowa:
- Jogurt naturalny 150g 1 szt
- Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g
- Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g
- Masło extra 82% 14 g
- Pasztet Ciechanowski-Pasztet drobiowy z dodatkiem surowców wieprzowych pieczony 80 g
- Ogórek kiszony 100 g
- Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml
- Kisiel o smaku truskawkowym z/c 150 ml
OBIAD
Dieta podstawowa:
- Barszcz ukraiński z ziemniakami 400 ml
- Ryż z jabłkiem prażonym i cynamonem 300 g
- Sos jogurtowy naturalny 100 g
- Kompot owocowy z/c 250 ml
- Mleko UHT 200 ml 1,5% 1 szt
05.04.2024
ŚNIADANIE
Dieta podstawowa:
- Płatki pszenne na mleku 300 ml
- Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g
- Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g
- Masło extra 82% 14 g
- Dżem 25 g 1 szt
- Twarożek 60 g
- Mandarynka 150 g
- Sałata zielona 20 g
- Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml
- Chleb razowy żytnio-pszenny 25 g
- Masło extra 82% 5 g
- Polędwica Sopocka drobiowo-wieprzowa wędzona parzona 30 g
OBIAD
Dieta podstawowa:
- Dyniowa z makaronem 400 ml
- Ziemniaki z tłuszczem gotowane 200 g
- Ryba smażona (Dorsz) 70 g
- Surówka z kapusty czerwonej z olejem 200 g
- Kompot owocowy z/c 250 ml
- Surówka z marchwi i jabłka 150 g
04.04.2024
ŚNIADANIE
Dieta podstawowa:
- Kefir 1,5% tł 150g 1 Por
- Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g
- Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g
- Masło extra 82% 14 g
- Pasta z twarogu i cebuli 80 g
- Sałata zielona 20 g
- Pomidor 80 g
- Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml
- Chleb razowy żytnio-pszenny 25 g
- Masło extra 82% 5 g
- Szynka Konserwowa wieprzowa, produkt blokowy wytworzony z połączonych kawałków mięsa wieprzowego, parzony 30 g
OBIAD
Dieta lekkostrawna:
- Ziemniaczana 400 ml
- Risotto z mięsem wieprzowym i warzywami 400 g
- Sos pomidorowy 50 ml
- Cukinia pieczona z olejem 200 g
- Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml
- Kisiel o smaku truskawkowym z/c 150 ml
03.04.2024
ŚNIADANIE
Dieta cukrzycowa:
- Chleb razowy żytnio-pszenny 80 g
- Masło extra 82% 10 g
- Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml
- Twaróg półtłusty 80 g
- Mandarynka 150 g
- Sałata zielona 20 g
- Chleb razowy żytnio-pszenny 25 g
- Masło extra 82% 5 g
- Śniadaniowa drobiowa- produkt drobiowy, parzony w osłonce niejadalnej 30 g
OBIAD
Dieta cukrzycowa:
- Grysikowa 400 ml
- Ziemniaki z tłuszczem gotowane 200 g
- Zrazik drobiowy z udźca gotowany mielony 70 g
- Sos jarzynowy 50 ml
- Ogórek kiszony z cebulką z olejem 200 g
- Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c 250 ml
- Kefir 150g 1 szt
02.04.2024
ŚNIADANIE
Dieta lekkostrawna:
- Kasza kukurydziana na mleku 300 ml
- Bułka pszenna długa krojona 60 g
- Chleb razowy żytnio-pszenny 35 g
- Filet królewski z indykiem produkt drobiowy z dodatkiem wieprzowiny średnio rozdrobniony parzony, wędzony 80 g
- Masło extra 82% 14 g
- Pomidor 80 g
- Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml
- Jabłko 1 szt
OBIAD
Dieta lekkostrawna:
- Solferino 400 ml
- Makaron ze szpinakiem i twarogiem dieta 350 g
- Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml
- Budyń o smaku śmietankowym z/c 150 ml
01.04.2024
29.03.2024
Zdj. nr 1 śniadanie - dieta podstawowa
Zacierka na mleku 300 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g
Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g
Masło extra 82% 14 g
Twaróg półtłusty 40 g
Przysmak śliwkowy do smarowania 25g 1 szt
Mandarynka 150 g
Sałata zielona 20 g
Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml
Chleb razowy żytnio-pszenny 25 g
Masło extra 82% 5 g
Śniadaniowa drobiowa- produkt drobiowy, parzony w osłonce niejadalnej 30 g
Zdj. nr 2 obiad - dieta podstawowa
Kalafiorowa z ryżem 400 ml
Ziemniaki z tłuszczem gotowane 200 g
Łosoś pieczony 80g 80 g
Surówka z kapusty kiszonej z olejem 200 g
Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml
Jogurt naturalny 150g 1 szt
28.03.2024
ŚNIADANIE
Dieta bogatobiałkowa:
- Jogurt naturalny 150g 1 szt
- Bułka pszenna długa krojona 40 g
- Chleb razowy żytnio -pszenny 70 g
- Masło extra 82% 14 g
- Szynka z indykiem prasowana z dodatkiem surowców wieprzowych, z połączonych kawałków mięsa, parzona 60 g
- Ser żółty 60 g
- Pomidor 80 g
- Sałata zielona 20 g
- Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml
- Chleb razowy żytnio - pszenny 25 g
- Masło extra 82% 5 g
- Twaróg półtłusty 60 g
OBIAD
Dieta podstawowa:
- Barszcz czerwony z ziemniakami 400 ml
- Łazanki z kapustą i mięs wp z łopatki 350 g
- Jabłko 1 szt 1 szt
- Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml
- Gruszka 150 g
27.03.2024
ŚNIADANIE
Dieta łatwostrawna:
- Bułka pszenna długa krojona 60 g
- Chleb razowy żytnio - pszenny 35 g
- Masło extra 82% 14 g
- Twaróg półtłusty 80 g
- Banan 1 szt.
- Sałata zielona 20 g
- Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml
- Chleb razowy żytnio - pszenny 25 g
- Masło extra 82% 5 g
- Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 30 g
OBIAD
Dieta łatwostrawna:
- Grysikowa 400 ml
- Ziemniaki z tłuszczem gotowane 200 g
- Mięso drobiowe gotowane z udźca kurczaka 70 g
- Sos bazyliowy 50 ml
- Dynia duszona z olejem 200 g
- Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml
- Serek homo naturalny 150 g 1 szt.
26.03.2024
ŚNIADANIE
Dieta podstawowa:
- Makaron na mleku 300 ml
- Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g
- Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g
- Masło extra 82% 14 g
- Schab Ojca Grzegorza-wędlina wieprzowa wędzona,parzona,z dod.wody,białka wp 80 g
- Papryka konserwowa 100 g
- Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml
- Sok pomidorowy 0,3l 1 szt
OBIAD
Dieta podstawowa:
- Kapuśniak z kapusty kiszonej 400 ml
- Kasza gryczana 200 g
- Pieczeń rzymska wieprzowa 70 g
- Sos ziołowy 50 ml
- Surówka z rzepy, jabłka i marchewki 200 g
- Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml
- Serek ziarnisty 150g 1 szt
25.03.2024
Jadłospis Starachowice 25-31 03 2024.pdf
ŚNIADANIE
Dieta cukrzycowa:
- Chleb razowy żytnio-pszenny 80 g
- Masło extra 82% 10 g
- Filet królewski z indykiem produkt drobiowy z dodatkiem wieprzowiny średnio rozdrobniony parzony, wędzony 80 g
- Sałata zielona 20 g
- Pomidor 80 g
- Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml
- Jabłko 150 g
OBIAD
Dieta cukrzycowa:
- Solferino 400 ml
- Ryż na sypko (brązowy) 100 g
- Mięso drobiowe gotowane z udźca kurczaka 70 g
- Sos ziołowy 50 ml
- Surówka wykwintna z olejem b/c 200 g
- Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c 250 ml
- Chleb razowy żytnio-pszenny 25 g
- Masło extra 82% 5 g
- Jajko gotowane kl M 0,5 szt
22.03.2024
ŚNIADANIE
Dieta łatwostrawna:
- Kasza manna na mleku 300 ml
- Bułka pszenna długa krojona 60 g
- Chleb razowy żytnio-pszenny 35 g
- Masło extra 82% 14 g
- Dżem 25 g 1 szt
- Twarożek 40 g
- Pomidor 80 g
- Sałata zielona 20 g
- Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml
- Ciasteczka zbożowe -1szt
OBIAD
Dieta łatwostrawna:
- Szpinakowa z zacierką 400 ml
- Ryba gotowana (Miruna) 70 g
- Sos cytrynowy 50 ml
- Ziemniaki z tłuszczem gotowane 200 g
- Bukiet jarzyn oprószany z olejem 200 g
- Kompot owocowy z/c 250 ml
- Chleb razowy żytnio-pszenny 25 g
- Masło extra 82% 5 g
- Twaróg półtłusty 30 g
21.03.2024
ŚNIADANIE
Dieta podstawowa:
- Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g
- Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g
- Masło extra 82% 14 g
- Twaróg półtłusty 80 g
- Papryka świeża 80 g
- Sałata 20 g
- Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml
- Mandarynka 150g
OBIAD
Dieta podstawowa
- Barszcz biały z ziemniakami 400 ml
- Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g
- Fasolka po bretońsku 350 g
- Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml
- Sok 100 % 0,2l 1 szt
20.03.2024
ŚNIADANIE
Dieta bogatobiałkowa:
- Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g
- Bułka pszenna długa krojona 40g
- Masło extra 82% 14g
- Szynka z indykiem prasowana z dodatkiem surowców wieprzowych, z połączonych kawałków mięsa, parzona 80 g
- Jajko gotowane kl M 1 szt
- Pomidor 80 g
- Mix sałat 20g
- Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml
- Banan 150 g
OBIAD
Dieta bogatobiałkowa:
- Jarzynowa z makaronem dieta 400 ml
- Ziemniaki z tłuszczem gotowane 200 g
- Pulpet drobiowy 120 g
- Sos pietruszkowy 50 ml
- Marchew oprószana z olejem 200 g
- Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml
- Budyń o smaku waniliowym z/c 50 ml
19.03.2024
ŚNIADANIE
Dieta podstawowa:
- Zacierka na mleku 300 ml
- Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g
- Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g
- Masło extra 82% 14 g
- Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 80 g
- Rzodkiew biała 80 g
- Sałata zielona 20 g
- Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml
- Kiwi 1 szt 1 szt
OBIAD
Dieta podstawowa:
- Brokułowa z ziemniakami 400 ml
- Kasza jęczmienna/sypko 200 g
- Szynka wieprzowa gotowana 70 g
- Sos własny 50 ml
- Surówka z selera i jabłka z olejem 200 g
- Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml
- Mleko UHT 200 ml 1,5% 1 szt
18.03.2024
ŚNIADANIE
Dieta podstawowa:
- Jogurt naturalny 150g - 1szt
- Chleb mieszany pszenno-żytni - 50 g
- Chleb razowy żytnio-pszenny - 30 g
- Masło extra 82% - 14 g
- Jajko gotowane kl M - 1 szt
- Schab Ojca Grzegorza-wędlina wieprzowa wędzona, parzona, z dod.wody, białka wp - 30 g
- Sałata zielona - 20 g
- Pomidor - 80 g
- Herbata czarna ekspresowa z/c - 250 ml
- Mandarynka - 150 g
OBIAD
Dieta podstawowa:
- Fasolowa z ziemniakami - 400 ml
- Makaron ze szpinakiem i twarogiem - 350 g
- Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c - 250 ml
- Jabłko - 150 g
15.03.2024
ŚNIADANIE
Dieta podstawowa:
- Zacierka na mleku 300 ml
- Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g
- Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g
- Masło extra 82% 14 g
- Przysmak śliwkowy do smarowania 25g 1 szt
- Twaróg półtłusty 40 g
- Gruszka 1szt. 150 g
- Sałata zielona 20 g
- Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml
- Kisiel o smaku truskawkowym z/c 150 ml
OBIAD
Dieta lekkostrawna:
- Krupnik jęczmienny 400 ml
- Ziemniaki z tłuszczem gotowane 200 g
- Łosoś pieczony 80g 80 g
- Warzywa po grecku 200 g
- Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml
- Serek ziarnisty 150g 1szt
14.03.2024
ŚNIADANIE
Dieta lekkostrawna:
- Bułka pszenna długa krojona 60 g
- Chleb razowy żytnio-pszenny 35 g
- Masło extra 82% 14 g
- Twarożek 80 g
- Szynka Konserwowa drobiowa z dodatkiem surowców wieprzowych z połączonych kawałków mięsa w osłonce niejadalnej 30 g
- Pomidor 100 g
- Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml
- Chleb razowy żytnio-pszenny 25 g
- Masło extra 82% 5 g
- Szynka Konserwowa drobiowa z dodatkiem surowców wieprzowych z połączonych kawałków mięsa w osłonce niejadalnej 30 g
OBIAD
Dieta lekkostrawna:
- Szpinakowa z ziemniakami 400 ml
- Makaron z sosem bolognese z łopatki wieprzowej -dieta 300 g
- Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml
- Bukiet warzyw gotowanych królewski* 200 g
- Banan 1szt
13.03.2024
ŚNIADANIE
Dieta podstawowa:
- Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g
- Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g
- Masło extra 82% 14 g
- Ser topiony 80 g
- Pomidor 100 g
- Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml
- Chleb mieszany pszenno-żytni 25 g
- Masło extra 82% 5 g
- Polędwica Sopocka wieprzowa, wędzona parzona z dodatkiem wody. 40 g
OBIAD
Dieta podstawowa:
- Kapuśniak z kapusty kiszonej 400 ml
- Kasza bulgur 200 g
- Pulpet wieprzowy 70 g
- Sos jarzynowy 50 ml
- Surówka z marchwi 200 g
- Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml
- Maślanka 150 ml
12.03.2024
ŚNIADANIE
Dieta podstawowa:
- Płatki jęczmienne na mleku - 300 ml
- Chleb mieszany pszenno-żytni - 50 g
- Chleb razowy żytnio-pszenny - 30 g
- Masło extra 82% - 14 g
- Jajko gotowane kl M - 1 szt
- Śniadaniowa drobiowa- produkt drobiowy, parzony w osłonce niejadalnej - 30 g
- Rzodkiew biała - 80 g
- Sałata zielona - 20 g
- Herbata czarna ekspresowa z/c - 250 ml
- Drożdżówka mini - 50 g
OBIAD
Dieta podstawowa:
- Jarzynowa z zacierką - 400 ml
- Ziemniaki z tłuszczem gotowane - 200 g
- Mięso drobiowe gotowane z udźca kurczaka - 70 g
- Sos pietruszkowy - 50 ml
- Surówka wykwintna z olejem b/c - 200 g
- Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c - 250 ml
- Chleb razowy żytnio-pszenny - 25 g
- Masło extra 82% - 5 g
- Twaróg półtłusty - 30 g
11.03.2024
ŚNIADANIE
Dieta cukrzycowa:
- Chleb razowy żytnio-pszenny 80 g
- Masło extra 82% 10 g
- Filet królewski z indykiem produkt drobiowy z dodatkiem wieprzowiny średnio rozdrobniony parzony, wędzony 80 g
- Ogórek kiszony 100 g
- Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml
- Jabłko - 1szt
OBIAD
Dieta cukrzycowa:
- Barszcz czerwony z ziemniakami 400 ml
- Ryż na sypko (brązowy) 100 g
- Pulpet drobiowy 70 g
- Sos majerankowy 50 ml
- Surówka wielowarzywna z olejem b/c 200 g
- Kompot owocowy b/c 250 ml
- Mleko UHT 200 ml 1,5% 1 szt
08.03.2024
ŚNIADANIE
Dieta podstawowa:
- Płatki pszenne na mleku - 300 ml
- Chleb mieszany pszenno-żytni - 50 g
- Chleb razowy żytnio-pszenny - 30 g
- Masło extra 82% - 14 g
- Dżem 25 g - 1szt
- Twarożek - 40 g
- Mandarynka 150 g
- Sałata zielona - 20 g
- Herbata czarna ekspresowa z/c - 250 ml
- Chleb razowy żytnio-pszenny - 25 g
- Masło extra 82% - 5 g
- Szynka z liściem wieprzowa z dodatkiem wody i białek mleka, wędzona, parzona - 50 g
OBIAD
Dieta podstawowa:
- Dyniowa z makaronem - 400 ml
- Ziemniaki z tłuszczem gotowane - 200 g
- Ryba smażona (Dorsz) - 70 g
- Surówka z kapusty czerwonej z olejem - 200 g
- Kompot owocowy z/c - 250 ml
- Surówka z marchwi i jabłka - 150 g
07.03.2024
ŚNIADANIE
Dieta cukrzycowa:
- Chleb razowy żytnio-pszenny - 80 g
- Masło extra 82% - 10 g
- Pasta z twarogu i cebuli - 80 g
- Sałata zielona - 20 g
- Pomidor - 80 g
- Herbata czarna ekspresowa b/c - 250 ml
- Chleb razowy żytnio-pszenny - 25 g
- Masło extra 82% - 5 g
- Szynka Konserwowa wieprzowa, produkt blokowy wytworzony z połączonych kawałków mięsa wieprzowego, parzony - 30 g
OBIAD
Dieta podstawowa:
- Barszcz biały z ziemniakami - 400 ml
- Gołąbek siekany z mięsa wp - 250 g
- Sos pomidorowy - 70 ml
- Cukinia pieczona z olejem - 200 g
- Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c - 250 ml
- Kisiel o smaku truskawkowym z/c - 150 ml
06.03.2024
ŚNIADANIE
Dieta lekkostrawna:
- Bułka pszenna długa krojona 60 g
- Chleb razowy żytnio-pszenny 35 g
- Masło extra 82% 14 g
- Twaróg półtłusty 80 g
- Sałata zielona 20 g
- Jabłko 1 szt 1 szt
- Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml
- Chleb mieszany pszenno-żytni 25 g
- Masło extra 82% 5 g
- Schab Benedykta wp parzony z dodatkiem wody 30 g
OBIAD
Dieta lekkostrawna:
- Grysikowa 400 ml
- Ziemniaki z tłuszczem gotowane 200 g
- Zrazik drobiowy z udźca gotowany mielony 70 g
- Sos jarzynowy * 50 ml
- Buraczki oprószane () 200 g
- Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml
- Jogurt naturalny 150g 1szt
05.03.2024
ŚNIADANIE
Dieta podstawowa:
- Kasza kukurydziana na mleku - 300 ml
- Chleb mieszany pszenno-żytni - 50 g
- Chleb razowy żytnio-pszenny - 30 g
- Masło extra 82% - 14 g
- Pasztet Ciechanowski-Pasztet drobiowy z dodatkiem surowców wieprzowych pieczony - 80 g
- Ogórek kiszony - 100 g
- Herbata czarna ekspresowa z/c - 250 ml
- Kisiel o smaku truskawkowym z/c - 150 ml
OBIAD
Dieta podstawowa:
- Pieczarkowa z ziemniakami - 400 ml
- Makaron - 200 g
- Szynka wieprzowa gotowana - 70 g
- Sos szpinakowy - 50 ml
- Surówka z kapusty pekińskiej z olejem - 200 g
- Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c - 250 ml
04.03.2024
ŚNIADANIE
Dieta podstawowa:
- Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g
- Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g
- Masło extra 82% 14 g
- Śniadaniowa drobiowa- produkt drobiowy, parzony w osłonce niejadalnej 80 g
- Pomidor 100 g
- Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml
- Mandarynka 150 g
- Jogurt naturalny 150g 1 szt
OBIAD
Dieta podstawowa:
- Brokułowa z ryżem - 400 ml
- Pierogi leniwe z masłem i bułką tartą - 300 g
- Surówka z marchwi i jabłka - 200 g
- Kompot owocowy z/c - 250 ml
- Mleko UHT 200 ml 1,5% - 1szt
01.03.2024
ŚNIADANIE
Dieta lekkostrawna:
- Zacierka na mleku 300 ml
- Bułka pszenna długa krojona 60 g
- Chleb razowy żytnio-pszenny 35 g
- Masło extra 82% 14 g
- Dżem 25 g 1 szt
- Twarożek 40 g
- Mandarynka 150 g
- Mix sałat 20 g
- Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml
- Chleb razowy żytnio-pszenny 25 g
- Masło extra 82% 5 g
- Śniadaniowa drobiowa- produkt drobiowy, parzony w osłonce niejadalnej 30 g
OBIAD
Dieta cukrzycowa:
- Ryżowa* 300 ml
- Ziemniaki z tłuszczem gotowane () 100 g
- Łosoś pieczony 80g 80 g
- Surówka z kapusty kiszonej z olejem b/c () 200 g
- Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c 250 ml
- Jogurt naturalny 150g - 1 szt